Baka med Valrhona
Valrhonas choklad används på konditorier och bagerier runt om i hela världen. Detta tack vare chokladens höga kvalitet och fina smaker som gör att den passar utmärkt till diverse bakverk. Vi har testat att göra en klassisk kladdkaka smaksatt med Valrhonas Dulcey Café Coffe. En blond choklad med karamell liknande karaktär smaksatt med rostade kaffebönor.
Dulceykladdkaka med rostade kaffebönor
Vi har utgått från Camilla Hamids recept som du hittar här men bytt ut Dulcey chokladen mot Dulcey Choklad smaksatt med kaffebönor. Se vårt utbud av Valrhonas choklader här.
Ingredienser
200 g dulcey blonde choklad Café Coffe
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
3 ägg
florsocker att pudra med
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka dulcey chokladen och smält den över ett vattenbad.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
- Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och dulcey chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, helst över natten, innan du toppar med florsocker och hallongrädde.
Ingredienser (hallongrädde):
100 g frysta hallon
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
- Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
- Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
- Servera direkt och njut!