Admin Umeå

Värmande Chai-latte

Hösten närmar sig med kyliga mornar och kvällar. Vad passar inte bättre då än att njuta av en värmade, härligt kryddig Chai-latte!

Att göra sin egna Chai-latte behöver inte vara svårt. Det bästa när du gör den själv är att du då kan anpassa hur starkt kryddig eller sötad den ska vara, allt efter vad just du föredrar.  Här kommer ett enkelt recept på hur vi föredrar att brygga våran egna Chai-latte. 


  1. Koka upp vatten och tillsätt ditt chai te. Vi har valt att använda vår härliga Chai karamell. Lat teet dra i ca 5min.
  2. Värm mjölk och skumma den gärna, söta mjölken med honung eller råsocker om du vill ha din latte något mjukare och sötare.
  3. Blanda sedan i den sötade och skummade mjölken i Chai teet. Låt teet dra ytterligare 3-5minuter, sila sedan bort teet eller ta upp tesilen du använt.
  4. Häll upp i din favoritkopp och pudra din latte med lite kanel eller kardemumma.

Tips! För en extra kryddig Chai-latte kan du välja att tillsätta extra kryddor själv så som kanel, kardemumma, nejlika, och ingefära. Eller varför inte lite chili? Detta görs då enklast redan i början när teet drar i det upphettade vattnet.

Ingredienser:

  • 1 tsk/kopp av Svart te med smak av Chai karamell eller vårat Ekologiska Chai
  • 2dl kokande vatten
  • 3dl mjölk eller mjölkfritt alternativ
  • 3 tsk råsocker eller honung
  • 1tsk malen kardemumma eller kanel