Admin Umeå

Vilket julte ska man välja?

En av december månads stora frågor: vilket av alla julteer ska man välja?

Utbudet av julteer är stort: det finns röda, gröna och svarta julteer. Med julteer menas alltså speciella säsongs blandningar som endast finns under julen. De flesta av dem är återkommande klassiker medan det ibland dyker upp en del nyheter! Hursomhelst kan det vara svårt att välja och beslutsångesten kanske kryper sig på. Här nedan beskriver vi en del av julens säsongs blandningar som ni hittar hos oss. Vi har även sorterat julens teer under "smakmenyn" "Julfavoriter"


Svarta julteer
Det finns ju som bekant en hel del svarta julteer att välja bland. Glögg teet, Svarta julteet och det ekologiska nyheten Pepparkakshus te blir alla väldigt mustiga och intensiva i smaken. De passar dig som vill ha de här klassiska julkryddorna och en smakrik kopp. Det som skiljer dem åt är att glögg teet generellt har lite mer smak av pomerans alltså apelsin, det svarta julteet blir väldigt mustigt men ändå mjukt i smaken medan Pepparkakshus teet blir intensivt och kryddigt precis som nybakta pepparkakor. 


Sedan finns det även lite andra spännande julsmaker. Vi har en av de återkommande favoriterna svart Lussebulle te och även ett nytt svart Polka te. Lussebulle teet blir friskt och lite sött i smaken och påminner givetvis om just lussebullar, vem kan motstå att prova detta under jul egentligen? Polka teet passar dig som kanske inte tycker om de allt för kryddiga blandningarna utan vill ha något friskare lite sötare svart te. Polka teet är smaksatt med pepparmynta och jordgubb. 

Rooibs julteer

Blande de röda julteerna finns det givetvis även här en version av rött glögg te och rött julte. Det som skiljer sig mellan dessa och de svarta blandningarna är att de blir lite sötare och fruktigare i karaktären. Dem är även koffeinfria. Förutom dessa finns det även ett rött Saffrans te som vi varmt kan rekommendera till dig som vill ha ett mjukare te med saffrans toner. 


Gröna julteer
Slutligen när det gäller de gröna teerna finns det även där ett grönt glögg te, grönt julte och ett grönt saffrans te. Det gröna glögg teet blir friskast i smaken av dem alla och väldigt smakrikt och intensiv karaktär. Det gröna julteet upplevs däremot väldigt mjukt och balanserat i smaken av dess härliga julkryddor. Det gröna saffrans teet blir även det mjukt och lite sötare och passar till det mesta - och kan gott avnjutas även efter jul!

God smakrik Jul!