Johanna Ekenberg

Brygg ditt eget iste

Iste är enkelt att göra och passar utmärkt till fikat eller som måltidsdryck under varmare dagar.

Kallbrygga iste
Ett smidigt sätt att göra iste på är genom att kallbrygga teet i kylskåp över natten. Detta alternativ passar bäst för rooibos teer, örtteer eller fruktteer eftersom de inte blir beska vid längre dragningstider. Det röda isteet från Brunkullan i Östersund är speciellt framtaget för att passa till iste och är smaksatt med mango, jordgubb, citrongräs, hibiskus, nypon och äpple.

Iste på svart, grönt eller vitt te
Lättast när du vill göra iste på svart, grönt eller vitt te är att du brygger teet efter rekommenderade dragningstider och sedan kyler ner i kylskåp över natten (minst 2-3 timmar). Brunkullans gröna iste är smaksatt med mango, päron, kinesisk jasmin och citrongräs och passar bra som iste. Vi kan även tipsa om vårt vita te Vattenmelon Päron eller vårt svarta fruktiga te Mullbär som även dem blir goda isteer. 

Dosering & servering
Ett generellt mått att gå efter när du doserar iste är ca 3 tsk te/liter vatten. Vill du ha lite extra sötma kan du tillsätta exempelvis rörsocker eller honung medans teet är varmt. När teet svalnat servera gärna med frukter, bär och tillsätt is. Njut!