Johanna Ekenberg

Chai guiden

Lär dig mer och ta del utav vårt utbud av kryddiga chai teer.

Chai te
Det populära Chai teet även kallat Masala Chai har sitt ursprung från Indien och avnjuts numera flitigt runt om i stora delar av världen men främst i Indien och Sydasien. Chai te består traditionellt av svart naturellt te som grund. Därefter tilsätts härliga kryddor såsom svartpeppar, kryddnejlika, ingefära, kardemumma och kanel. Ursprunget till kryddningen av teet beror på att dem ansågs ha hälsofrämjande effekter såsom förbättrad matsmältning. Utöver dessa effekter ger kryddorna framförallt ett kraftigt och välsmakande te. 

Våra Chai teer
Numera finns Chai te i olika former och varianter och är en populär dryck runt om i världen. Hos oss finner du flera sorters chai teer, främst som lösviktste men även i pulverform och som påste. Vi har chai te gjort på rooibos, grönt te och svart te som bas. Vi har även ett fantastiskt aromatiskt örtte Yoga som endast består av de klassiska chai kryddorna och innehåller alltså inget te. Detta gör att du, förutom att brygga örtteet som det är, även kan använda Yoga teet som smaksättning i ett annat naturellt baste som du själv väljer. 

Populära Chai teer
Är du nyfiken på att prova ett värmande chai te? För dig som kanske aldrig provat chai te förut rekommenderar vi våra klassiska svarta chai te. Av dessa har vi två sorter ett svart chai och ett ekologiskt svart chai te. Vad som skiljer dessa åt smakmässigt är att det ekologiska svarta chai teet har lite mer smak av kanel och det andra lite mer smak av svartpeppar. Vill du prova en nya variant på detta kan vi rekommendera vårt svarta te chai Karamell. Detta te får du alla de härliga chaikryddorna som avrundas med en touch av vanilj och rosépeppar. 

Fler varianter av Chai
Hos oss finner ni även grönt te och rooibos smaksatt med chaikryddor. Vårt röda Chai te passar utmärkt för dig som vill dricka ett naturligt koffeinfritt te med toner av citrus och apelsin. Det gröna Chaiteet får en mjukare och frisk karaktär vilket passar fint ihop med de värmande kryddorna. Utöver detta hittar ni även olika typer av chaipulver hos oss som passar utmärkt för dig som exempelvis vill göra en Chai latte precis lika god som den på cafét.