Krämigt Bubble tea med kanel
Har du hört tals om Bubbel tea eller boba tea?
En tedryck från Taiwan som bygger på så kallade tapiocapärlor "tapioca pearls". Dessa små runda bollar är utvunna från kassavarot och är efter tillredning mjuka och milda i smaken. Bubble tea kan göras på en mängd olika vis och i flera olika smakkombinationer. I Huvudsak bygger tedrycken på tapioca pärlor, valfritt te och sedan någon form av smaksättning/-ar. Vi kunde inte låta bli att testa denna trendiga dryck och gjorde en höstig variant med kanel.
Recept Krämigt Bubble tea
Ingredienser (2 stora glas)
Ca 1 dl tapioca pärlor
3-4 dl vatten
Valfri mjölk (vi valde sojamjölk)
3 tsk Kanel
2-3 msk Acaciahonung eller annan flytande honung
3 msk brunfarin
Ca 2dl bryggt Svart te (Vi använde vårt svarta munk te)
2 nävar is
Gör såhär:
Koka tapiocapärlorna enligt anvisning på förpackningen. Brygg det svarta teet under tiden. När pärlorna kokat klart spola i kallt vatten så de svalnar lite och söta med socker och honung. Blanda därefter ihop kanel, honung och socker med teet (receptet är på ett ungefär - smaka av för bästa resultat). Till sist, häll upp tapiocapärlorna i ett större glas, fyll på rejält med is, häll över teblandningen och slutligen mjölken. Klart!