Johanna Ekenberg

Lyxiga mördegskakor med åkerbär

Har du någon gång smakat denna sällsynta men fantastisk goda åkerbärssylt så känner du igen den aromrika smaken som påminner om hallon och smultron. Denna sylt passar utmärkt till desserter, efterrätter eller till bakverk.

Mördegskakor med åkerbärssylt. Ett enkelt recept på mördegskakor där vi använt den fantastiskt goda åkerbärssylten från Althereden i norrbotten som du hittar hos oss. Njut av en kopp te till och fikastunden är komplett!

Recept mördegskakor med åkerbär

Ingredienser
Ca 2/3 burk Åkerbärssylt 
200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4-4,5 del vetemjöl

Gör såhär: 
1. Arbeta ihop smör och socker, tillsätt sedan bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Forma till en deg. 
2. Skär degen i 20-25 bitar och rulla till små bollar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett litet hål för sylten i varje boll med hjälp av fingret. 
3. Fyll bollarna med sylten och grädda i ugnen i 175 grader i ca 18 minuter.