Johanna Ekenberg

Säsong för iste!

I takt med att vädret blir varmare ute passar det utmärkt att göra svalkande iste. Lika enkelt som gott är det att göra iste på ditt favorit te eller kanske genom att testa ett helt nytt te.

Hur gör du iste?
Att göra eget iste är väldigt enkelt. Du kan antingen kallbrygga teet över natten i kylskåpet (passande för rooibos, örtteer och fruktteer) eller brygga teet varmt (3-5 minuter) och sedan kyla ner det. Du behöver ca 3 teskedar te till ungefär 1 liter vatten. Du kan gärna söta ditt iste med råsocker, honung eller passande frukter och bär. Tillsist toppa med en hel del is.

Vilka teer passar som iste?
Du kan göra iste av alla sorters teer. Så mycket handlar om ditt eget tycke och smak. Vi rekommenderar exemplevis Brunkullans gröna och röda iste som är speciellt framtagna för att passa som iste. Utöver dessa tycker vi att det svarta teet Norrbyskär, storsäljaren Japanese lime, svart eller vitt Mullbärs te eller rooibos teet persika passion funkar bra som iste.